برای ترخیص متوفی مراحل مختلفی در نظر گرفته شده است که در روند قانونی آن حتما باید رعایت شود. اختلال در یکی از این موارد ممکن است وراث را در همان زمان یا بعد ها دچار مشکل کند. برای مثال عدم صدور برگه فوت برای فردی ممکن است نوادگان آن فرد را در هنگام فوت پدر یا مادرشان با مشکل مواجه نماید. از آنجایی پدر از فرزند نیز ارث می برد، دفن والده نواده منوط به ارائه برگه فوت پدربزرگ یا مادر بزرگ می باشد.

ترخیص بیمار متوفی

برای ترخیص متوفی و بیماران متوفی هر کدام دارای شرایط خاصی می باشد که در اینجا قصد داریم اطلاعاتی را در این خصوص به شما ارائه دهیم، تا در سریع ترین زمان و راحت ترین روش جسد عزیز مرحوم خود را ترخیص نمایید، زیرا برخی که اطلاعات کامل در این خصوص ندارند، ممکن است زمان های طولانی را صرف این کار نمایند و مدام در رفت و برگشت بین پزشک قانونی و آگاهی و سایر ادارات باشند. زیرا متوفی اگر در تصادف فوت شده باشد دارای شرایط ویژه ای می باشد که اگر ندانید ممکن است وقت و انرژی زیادی برای این کار تلف کنید، و سر آخر هم به نتیجه نرسید، برای همین است که باید اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشید و سپس اقدام به انجام کاری کنید، تا در سریع ترین زمان ممکن به نتیجه ای که می خواهید برسید.

صدور گواهی فوت و تحویل جسد

ضمن عرض تسلیت و آرزوی صبر برای شما که عزیز خود را از دست داده‌اید و آمورزش برای آن مرحوم یا مرحومه، روندی که باید برای تحویل جسد مرحوم و صدور گواهی طی شود به صورت زیر می‌باشد :

مشخص بون علت فوت :

اگر متوفی بعد از 24 ساعت اول بستری فوت شده باشد و یا علت فوت او مشخص باشد، گواهی فوت توسط پزشک بیمارستان صادر می‌شود که به صورت مراحل زیر است :

به طور کلی یک برگ از گواهی فوت صادر شده باید به اداره ثبت احوال تحویل داده شود و برگ دیگر آن که مربوط به حمل جسد از بیمارستان به محل دفن می باشد.

مشخص نبودن علت فوت :

اگر متوفی در 24 ساعت اول بستری در بیمارستان فوت شده باشد یا پزشک او دلیل مشخص و معینی برای فوت او تشخیص ندهد، در این صورت صدور گواهی فوت توسط پزشکی قانونی صورت می‌گیرد. انتقال به پزشکی قانونی نیز مراحلی دارد که به صورت زیر می‌باشد :